Autors

3.1 Pierre Lévy
És un professor molt conegut al camp de la “cibercultura” i tots els seus estudis estan situats al voltant de la societat del coneixement i la intel·ligència col·lectiva.
La defineix com “una intel·ligència repartida en totes parts, valoritzada constantment a més de ser coordinada i mobilitzada a temps real. A més a més ens parla d’un futur ple d’aquesta intel·ligència ja que ens diu que “la web del futur expressarà la intel·ligència col·lectiva d’una humanitat mundialitzada i interconnectada a través del ciberespai”
Si analitzo les paraules d’aquest autor em puc adonar que aposta per aquest concepte i el veu com el futur arreu del món, de la mateixa manera que expressa al seu llibre anomenat “La inteligencia colectiva por una antropologia del ciberespacio”, que és un terme en el qual hi ha molt que investigar encara ja que és relativament nou i gran part de la població encara no sap ni que existeix.

3.2 Tom Atlee
És co-director i director de l’institut de “Co-Intelligence”, una organització sense ànim de lucre que es va fundar l’any 1996. Té una visió amplia del canvi social per això aquest autor es basa en una nova comprensió de l’evolució de la totalitat que reconeixen el valor de la diversitat, la unitat, la relació...
Aquest autor es centra fonamentalment en els humans i es basa en el CI grupal ja que pensa que aquesta intel·ligència col·lectiva pot ser fonamentada “per superar el pensament en grup i els biaixos cognitius individuals per a permetre a un col·lectiu cooperar en un procés mentre s’aconsegueix un rendiment intel·lectual millorat”
Tom és un autor que ja es centra més a investigar sobre aquest nou concepte per així mirar quins són els beneficis que pot aportar a la població a més de centralitzar aquest tipus d’intel·ligència en els humans i en el seu CI grupal, fet que redueix el camp d’actuació d’aquesta.



No hay comentarios:

Publicar un comentario