El Museu de la Xocolata és
un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de
Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut
pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un
element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i
el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del
nostre imaginari col·lectiu.
El Museu de la
Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb
la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor
d'aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els
menús de les acadèmies militars d'aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y
oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de
pan...», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia
usualment xocolata. El cos d’alabarders, la guàrdia personal del monarca, era
anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja que en ser un cos mimat i d’elit,
prenia molta xocolata.
Des de l’època dels
descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del
teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de
Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva
comercialització i difusió per Europa.
Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
Per a més informació: http://www.museuxocolata.cat/
No hay comentarios:
Publicar un comentario